Acana

Acana

Acana koiranruoka on suosittu valinta koirakansan keskuudessa. Kaikki Acana koiranruoissa käytettävät liharaaka-aineet ovat peräisin ihmisravinnoksi sopivista eläimistä. Ruoissa käytetään lisäksi tuoreita matalaglykeemisiä vihanneksia ja hedelmiä jotka liukenevat verenkiertoon hitaasti, mikä auttaa pitämään verensokerin tasaisena ja vähentämään turhien rasvavarastojen kertymistä.

Ruoka tarjoillaan kevyesti kostutettuna tai kuivana. Ruoan tuoreuden varmistamiseksi sulje pakkaus huolellisesti ja säilytä ruoka viileässä ja kuivassa paikassa.

Acana koiranruoan valmistaa Champion Petfoods ja se valmistetaan Kanadassa samassa keittiössä kuin Orijen koiranruoka. Champion Petfoods on palkittu koiran ja kissanruoan valmistaja.

Champion omistaa oman keittiön ja valmistaa itse Acana ruoat. Acana -ruokia valmistetaan ainoastaan Championin omissa keittiöissä yhdessä Orijen ruokien kannsa. Keittiöissä ei valmisteta ruokia muille yrityksille, eikä Champion salli muiden valmistavan heidän ruokiaan. Keittiöt, joissa Acana koiranruoka valmistetaan, täyttävät Kanadan hallituksen ja Euroopan unionin tiukimmatkin säännökset. Acana ruokia on valmistettu jo yli neljännesvuosisadan ajan.

NorthStar® -keittiöiden yhteydessä sijaitsee Biologically Appropriate™ Research and Innovation Centre. Uusinta kehitystä edustavassa keskuksessa näitä palkittuja ruokia kehitetään neljällä eri osa-alueella:

1. Biologically Approppriate™ -innovaation lisäksi ruokia myös kehitetään jatkuvasti

2. Tuoreen lihan käsittelyteknologia: Alhaisen lämpötilan lihanerotteluteknologian ansiosta ruoissa voidaan käyttää paljon enemmän tuoretta lihaa.

3. Ruoan toimivuus: Kylmäkuivaus- ja hydrolyysiteknologia parantaa ruokien luonnollisia makuja.

4. Ravintoainetestit. Korkealuokkaisissa laboratorioissa varmistetaan ruokien ravitsemus- ja turvallisuustekijöitä.

Koirat ovat lihansyöjiä esi-isiensä tavoin ja ravinnon tulee vastata niiden luonnollisiin tarpeisiin.

Acana koiranruoat valmistetaan Biologically Appropriate -periaatteen mukaisesti. Se tarkoittaa että ne mukailevat koirien ja kissojen luonnollista lihaisaa ruokavaliota. Valmistuksessa käytetään tuoretta paikallista lihaa, siipikarjaa ja kalaa, jotka kasvatetaan ja pyydetään kestävän kehityksen mukaisesti.

Acana koiranruokien lihasta jopa puolet on tuoretta tai raakaa. Tuore liha säilytetään kylmässä ja raaka liha pikapakastetaan, jotta voidaan varmistaa että lihan ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin. Kaikki Acana koiranruoissa käytettävät liharaaka-aineet ovat peräisin ihmisravinnoksi sopivista eläimistä.

Acana koiranruoissa käytetään seuraavia liha-raaka-aineita

Vapaana laiduntanutta lihakarjaa joka kasvatetaan paikallisilla tiloilla ja jota ruokitaan lajinomaisella rehulla ilman antibiootteja ja hormoneja. Tämä liha toimitetaan päivittäin tuoreena.

Vapaana kasvanutta siipikarjaa ja munia paikallisilta tuottajilta. Kana, kalkkuna ja ankka ovat myöskin laadultaan ihmisravinnoksi kelpaavia. Raaka-aineet sisältävät paljon proteiinia ja rasvoja. Myös munat, jotka ovat lattiakanalassa pesäänmunittuja, toimitetaan tuoreena ja kokonaisina.

Villiä sekä kestävän kehityksen mukaisesti kalastettua kalaa joka toimitetaan yhden tai kahden päivän sisällä kalastuksesta ja ilman säilöntäaineita. Acana tuotteissa käytettävät turska, sardiini, silli, kampela, ja simppu kalastetaan Pohjois-Vancouverin saaren vesistä ja kelta-ahven, kuha ja hauki kalastetaan pohjoisen kylmistä järvistä.

Acana koiranruoissa käytetään kokonaisia hedelmiä ja kasviksia sekä yrttejä

Luonnollisesti auringon kypsyttämät hedelmät ja vihannekset myskikurpitsasta päärynään toimitetaan tuoreena hedelmätiloilta ja -tarhoilta. Hedelmät toimitetaan kokonaisina ja tuoreena päivittäin

Paikallisilla tiloilla kasvatetut yrtit toimitetaan päivittäin joko tuoreena tai kevyesti preerian auringossa kuivatettuna luotetuilta kanadalaisilta tiloilta.

Acanalla on neljä ruokasarjaa:

Classics

Classics ruokien valmistuksessa käytetään 50% lihaa, esimerkiksi vapaana kasvanutta kanaa, kalkkunaa ja munia, punaista lihaa tai luonnonkalaa.

Heritage

Heritage on alkuperäinen ja koiralle luontainen ruokasarja. Acana Heritage ruokien valmistukseen käytetään 60 – 75% vapaana kasvanutta kanaa, munia ja kampelaa.

Regionals

Regionals -tuotesarja on saanut inspiraationsa paikallisuudesta ja sisältää tuoretta punaista lihaa, vapaana kasvanutta siipikarjaa ja luonnonkalaa. Näiden proteiinipitoisten ja matalahiilihydraattisten ruokien valmistuksessa käytetään 70% lihaa.

Singles

Singles sarjassa raaka-aineiden määrä on suppeampi kuin muissa sarjoissa. Tämän vuoksi se sopii usein hyvin herkkävatsaisille koirille. Ruokien valmistukseen käytetään 50% lihaa (vapaana laiduntanutta lammasta, possua tai sardiinia).

Lisätietoa löytyy valmistajan sivuilta.