Koiran valjaat

Etsimääsi ei harmittavasti löydy.

Koiran valjaat

Verkkokaupastamme löydät hyvät ja ergonomiset koiran valjaat edullisesti! Valikoimassamme on kotimaisen FinNero yrityksen laadukkaita valjaita ja niihin yhteensopiva kaulapantoja ja taluttimia. FinNero on erikoistunut kestäviin ja käytännöllisiin lemmikkieläintarvikkeisiin. Tuotteissa toteutuu pehmeys, mukavuus, värikkyys ja uniikki kotimainen design.

Kun klikkaat tuotteita, löydät tarkat ja selkeät mittausohjeet, joiden avulla voit valita koirallesi sopivan koon valjaat.

Jotta koiralla on hyvä olla valjaissa, on tärkeää, että koiran valjaat ovat sopivat! Sopivat valjaat ovat napakat, mutta ne eivät saa kiristää. Koiran valjaat ovat sopivan napakat kun yksi tai kaksi sormea mahtuu koiran ja valjaiden väliin. Valjaat eivät saa olla liian löysät, koska silloin riskinä on että koira karkaa niistä. Sopivat koiran valjaat eivät myöskään hierrä kainaloista tai paina koiran kurkkua. Valjaiden ei myöskään kuulu valahtaa olkapäiden päälle. Tämä on tärkeää, jotta koira voi liikkua valjaat päällä luonnollisesti. Hyvin istuvat sopivat valjaat ovat mukavat koiran päällä!

Valjaissa on usein reilusti säätövaraa vyötäröllä, mutta kaulanympärystä ei useimmissa malleissa voi säätää, joten kiinnitä huomio siihen että mittaat kaulanympäryksen mahdollisimman tarkasti. Jos haluat koirallesi valjaat, joissa voi säätää myös kaulanympäryksen, löydät valikoimastamme Salon valjaat. Salon valjaat ovat säädettävyytensä ansiosta loistavat myös kasvavalle pennulle ja turkkikoiralle, jonka turkin paksuus vaihtelee. Salon valjaita voi käyttää myös vedonestovaljaina, kun koiraa opetetaan kävelemään vetämättä.

Panta tai valjaat koiralle, vaiko molemmat?

Kaulapanta on nopea ja helppo pukea, mutta niin ovat monet valjaatkin. Jos koira vetää tai nykii, valjaat jakavat paineen tasaisemmin, joten vilkkaalle ja nykivälle koiralle valjaat ovat usein ergonomisemmat. Valjaiden avulla koiraa voi myös olla helpompi ohjata. Kun talutin kiinitettään selässä olevaan renkaaseen, koira pysyy lähempänä taluttajaa, ja sitä on näin ollen usein helpompi hallita ja kouluttaa. Myös jos koira pääsee karkaamaan kaulapannasta, on tarpeeksi napakat (mutta ei kiristävät) valjaat turvallisempi valinta. Usein voi olla hyvä omistaa sekä valjaat että kaulapanta, ja vaihdella niitä tilanteen ja tarpeen mukaan.

Minkälaiset valjaat koiralle?

Verkkokaupastamme löytyvät koiran valjaat ovat eri mallisia, koska koirien rakenteet ovat erilaisia ja jotta jokaiselle löytyisi sopiva malli. On Y-valjaat, T-valjaat, liivivaljaat, vedonestovaljaat sekä vetovaljaat. Alta löydät lisätietoa näistä. Vetovaljaita emme vielä ole saaneet valikoimaamme, mutta kaikkia muita valjasmalleja löydät verkkokaupastamme.

Koiran valjaat: eri mallit ja niiden erot

Y-malliset koiran valjaat

Y-valjaat tekevät Y-kirjaimen muotoisen kuvion koiran kaulan ja rinnan kohdalla. Valjaiden kaulanympärys kuuluu mennä hartioiden yläpuolelta, niin ettei se valu liikaa olkavarren päälle ja estä liikkumisrataa eikä myöskään nouse liian ylös jolloin se painaa koiran kurkkua.

Esimerkiksi: FinNero Ratia 8 shape valjaat

T-malliset koiran valjaat

T-valjaat ovat T-kirjaimen malliset. Rinnan kohdalla menee yksi nauha poikittain ja se yhdistyy vyötärön ympäri menevään nauhaan kylkiluiden kohdalla.

Esimerkiksi: FinNero Snow Sport T-valjas

Säädettävät vedonestovaljaat

Säädettävissä Salon valjaissa on säätömahdollisuus sekä vyötäröllä että kaulan ympärillä olevassa nauhassa. Salon valjasta voi myös käyttää vedonestovaljaana, koska siinä voi kiinnittää taluttimen myös koiran rinnan kohdalla olevaan renkaaseen. Tähän valjaasen voi kiinnittää myös kaksilukkoisen taluttimen, jotta koiraa on helpompi ohjata.

Liivivaljaat

RATIA MESH liivivaljas on valmistettu hengittävästä ja hieman joustavasta MESH-materiaalista. Valjas on helppo ja nopea pukea ja riisua. Se kiinnitetään selkäpuolella tarralla ja pikalukolla.

Tämä valjas on hyvä valinta valjaisiin totuttelevalle pennulle koska se myötäilee pennun vartaloa ja jakaa painetta nykäisyn sattuessa. Valjaassa on myös säätövaraa kasvavalle pennulle.

Talutin kiinnitetään valjaan selkäpuolella oleviin molempiin renkaisiin.